Baba úszás, úszásoktatás

Vízhez szoktatás otthon

BABAÚSZÁS ELŐTTI ELŐKÉSZÜLETEK

Az első babaúszás sikere érdekében érdemes elkezdeni, otthoni környezetben, a saját nagy fürdőkádunkban a baba vízhez szoktatását.

A baba számára a víz a lebegés nem ismeretlen, egyenesen megnyugtató.
A köldök-gyógyulás után pár nappal vagy héttel, bátran elkezdhetjük a vízhez szoktatást, apuka vagy anyuka biztonságot adó karjaiban.
Én szoktam javasolni a szülőknek, hogy ezzel a feladattal nyugodtan bízzák meg az apukákat, hiszen munkájuk miatt sokkal kevesebb időt tölthetnek babájukkal, és ez nagyban segíti az apa gyermek kapcsolat illetve bizalom kibontakoztatását.

A későbbi uszodai foglalkozások alkalmával is nagy büszkeség tölti el az apukákat, amikor látják babájuk hihetetlen fejlődését, és mindezt a saját közreműködésükkel.

Fontos hogy az úszás előtt egy órával már ne egyen a baba.
Tehát az otthoni vízhez szoktatás kezdetén, fektessük a babát háttal mellkasunkra, úgy, hogy a babát is pocakjáig ellepje a víz, ölelgessük meg, locsoljuk a pocakját, lábát, simogassuk, beszélgessünk, hozzá majd lassan a mellkasról csúsztassuk mélyebben a vízbe, ringassuk fejénél-hátánál alátámasztva, majd visszahúz a mellkasra, tegyünk játékokat pocakjára, kezébe.

Ha a baba már bátrabb a vízben ugyanezt csináljuk hason is háton is. Később érdemes lassan fokozatosan a vizet néhány fokkal lehűteni, hogy szokja a hűsebb közeget, mivel medencénk hőmérséklete 33- 34 C.
3 hónapos kórtól szeretettel várunk benneteket, babauszodánkban ahol szakképzett oktató segítségével, megkezdjük a babaúszás oktatást.

Várok mindenkit szeretettel és bizalommal:

Izsákné Németh Szilvia

0620-3327-026